Velkommen til Bergen Katedralskole
Hopp over meny

Velkommen til Bergen Katedralskole

Biologitur til Mjølfjell
16.09.2014

3 dagers feltarbeid i biologi til Mjølfjell i strålende høstvær med fokus på hvordan dyr og planter er tilpasset til et liv i fjellet. Vi fikk en fin tur til Kleivafjell  og avsluttet ekskursjonen på Myrdal. 

Visual Arts at International Baccalaureate
12.09.2014

 With Katedralskolen`s central location in Bergen, the Visual Art students are able to make the most of the excellent learning resources available locally. The class regularly visits both the permanent, and the temporary, exhibitions at the KODE galleries, which are almost visible from the school itself. In these images you can see students studying Conceptual Art through the work of Bergen born artist Bård Breivik, who recently had a large retrospective at Kode 2, entitled History.

God stemning på turene til Katteli
10.09.2014

Denne og forrige uke har førsteklassene reist på tre dagers sammenristingsturer til skolen sin hytte,  Katteli på Mjølfjell. På dagtid har det vært fine naturopplevelser i den flotte norske fjellheimen. På kveldstid det vært god stemning og mye latter, sammen med leker, konkurranser og underholdning som elevene selv har vært ansvarlig for.

Flere bilder fra turene kommer.

Lærerstreiken er over
01.09.2014

Partene i lærerkonflikten er kommet til enighet og streiken er dermed over. Undervisningen starter for fullt fra tirsdag morgen (02.09). 

I dag, mandag 01.09, vil det være planleggingsdag for lærere som har vært i streik. Undervisningstimer til lærere som ikke har vært i streik, går som vanlig.

Sammenristingsturer høsten 2014
29.08.14

Bergen Katedralskole har lang tradisjon for at alle Vg1 klassene reiser på såkalte «sammenristingsturer” til elevene sin hytte ”Katteli” på Mjølfjell. Hovedformålet med sammenristingsturene er at elevene skal bli bedre kjent med hverandre og lærerne, og få vite mer om forskjellige sider ved skolens virksomhet. Programmet omfatter:

  • Turorientering
  • Turer i fjellet
  • Sosialt samvær

Høsten 2014 gjennomføres 4 turer i perioden 1. - 12 september:

  • Klasse 1A og 1B reiser mandag 1. til onsdag 3. september.
  • Klasse 1C og 1F reiser onsdag 3. til fredag 5. september.
  • Klasse 1D, 1E og 1G reiser mandag 8. til onsdag 10. september.
  • Innføringsklassen reiser onsdag 10. til fredag 12. september

Viktig informasjon til de som skal reise, finner du HER. 

Aktivitetsdag på Skansemyren
20.08.2014

Takket være styret i elevsamfunnet Hugin, startet også dette skoleåret med aktivitetsdag på Skansemyren.  Som vanlig, var det mange aktiviteter, alt fra rebusløype til fotball, basketball og sandvolleyball. Se flere bilder fra aktivitetsdagen.

 

 

Pc-ordning skoleåret 2014-15
7.08.2014

Undervisningen krever at alle elever har PC og elevene har selv ansvar for å skaffe seg PC til skolestart i august.

Som elev ved Bergen Katedralskole, må du kunne produsere og levere inn oppgaver i Microsoft-formater og kunne bruke læringsplattformen «It’s learning».

Lærere på skolen bruker Windows-maskiner. Om du velger å bruke en Mac-maskin, må du kjøpe Windows lisens og installere denne på Mac.

Du er selv ansvarlig for å holde maskinen din i orden og ha et fungerende og oppdatert antivirusprogram. Nødvendige program til skolebruk, kan du laste ned gratis, når du er på skolen.

Les mer om datamaskin-ordningen for skoleåret 2014/2015. 

 

Fritt Ord hedrer Eivind Aalen Øi og Torbjørn Sandmo
20.06.2014

Til årets Fritt Ord-konkurranse «Ytringsfrihet 1814-2014» kom det inn over 130 bidrag. Elever fra 49 forskjellige skoler deltok, og hele 11 bidrag ble levert fra vår skole. Ingen av elevene hos oss var blant de tre vinnerne av pengepremie og studietur, men Eivind Aalen Øi og Torbjørn Sandmo fra klasse 1d på Katten, er tildelt diplom for sin dokumentarfilm om datalagringsdirektivet.

Det deles ut til sammen seks diplomer, så disse henger høyt! Ingen andre deltakere på vg1-trinnet har mottatt pris eller diplom. Se konkurransebidraget.

Kattenjenter vant den europeiske finalen i årets CanSat
06.06.2014
Foto: ESA Stine Sofie Lid (2d), Katrine Lovise Øpstad Fredriksen (2c) og Aurora Singstad Grefsrud (3a) fulgte opp den strålende innsatsen fra i vinter med å også stikke av med seieren i den europeiske finalen.  

Holbergprisen i skole 2014
04.06.2014 
Silje Wulfsberg Rame og Laura Hagen Aadland fikk en flott 3.plass i årets forskerkonkurranse. Vinnerne kom fra Elvebakken vgs. og 2.plassen gikk til Langhaugen vgs.  Lærerstipendet gikk til Fredrik Hasler fra Askim vgs. Prisene ble delt på ut på BKS av Næringsminister Monica Mæland og vinner av Holbergprisen 2014, Michael Cook. Flere bilder fra utdelingen finner du her.
Elvebakken videregående skole: Kven er ikke kven - Kvenenes stillfarne kamp for anerkjennelse (pdf)
Langhaugen videregående skole: Livet med "Gullbilletten"? - Muligheter og utfordringer for unge voksne som kom alene til Norge som mindreårige (pdf)
Bergen Katedralskole: Lego - en bremsekloss for likestillingen? (pdf)

Holbergprisen i skole 2014
2.06.2014 
Silje Wulfsberg Rame og Laura Hagen Aadland er finalister i årets forskerkonkurranse. Diplomer utdeles på Katten onsdag 4. juni.
Les mer om hva de to jentene har forsket på.

Jenter fra Katten vant den norske finalen i årets CanSat
13.04.2014
  Stine Sofie Lid (2d), Aurora Singstad Grefsrud (3a) og Katrine Lovise Øpstad Fredriksen (2c), ble nylig vinnere av den norske CanSat konkurransen 2014. I juni skal jentene fra Katten tilbake til Andøya, for å representere Norge i den internasjonale finalen. Les mer.  

Sander Coates fikk 1. pris i konkurransen Unge Forskere
12.04.2014 

Katten-elev, Sander Coates i 3IB, fikk nylig tildelt 1. pris i «Unge Forskere 2014». Han deltok i klassen for naturvitenskap og teknologi med oppgaven: « Investigating "pumping", a technique applied in skateboarding quarter pipes.” Med prisen følger både pengepremie på 10 000 kroner og deltakelse i internasjonale konkurranser og seminarer. Les mere om forskeroppgaven hans.        

 

 

 

Håvard Terland tok 4. plass i den norske Informatikk-OL
30.03.2014

Håvard Terland fra klasse 1B tok en flott 4. plass, bare få poeng bak 3. plassen  i den norske informatikkolympiaden som i år ble arrangert 22. mars. Han ble dermed en av de fire som går videre til «International Olympiad in Informatics» i Taivan.  I tillegg går han som en av de seks beste, videre til «Baltic Olympiad in Informatics» i Litauen.
Les mer om Håvard Terlands interesse og
meninger om informatikk.
 

Gert Kluge til finalen i Kjemi-OL
23.2.2014
Gert Kluge i 3IB, har kvalifisert seg til finalen i årets norske Kjemiolympiade. Han var blant de 17 beste elevene i 2. runde av Kjemi-Ol. Alle finalistene blir invitert til et kurs ved Universitetet i Oslo der den avsluttende norske finalen finner sted i slutten av mars. Se resultatene fra årets Kjemi-OL.  

Hong-Tan Lam til finalen i Abelkonkurransen
23.2.2014
Hong-Tan Lam i klasse 3C, var blant de totalt 20 beste etter 1. og 2. runde i årets Abelkonkurransen, den norske matematikkolympiaden. Han kvalifiserte seg dermed til finalen som holdes ved NTNU i Trondheim i mars. De tre første dagene brukes til trening og selve finalen finner sted 4. mars.  Les mer  om hvordan Hong-Tan har lært seg matematikk.

Ta VG2 eller VG3 på Katten?
19.2.2014

Er du elev på en annen skole, men vil ta VG2 og VG3 på Bergen Katedralskole? Blokkdiagrammene finner du under Fagtilbud. Send fagvalget til post.bks@hfk.no.
Frist: 21. februar.   Husk å søke
VIGO om skoleplass innen 1. mars  

Glimt fra julefysikken og juleshowet
13.1.2014
           

Åpen Skole
6.1.2014 Onsdag 15. januar 2014 er det åpen skole på Bergen Katedralskole. Det vil bli en orientering om skoletilbudet og en omvisning i skoleanlegget fra kl. 9.00 eller fra kl. 12.30. Meld deg på hos rådgiver på din skole. Foreldre/foresatte er velkomne til orienteringsmøte om skolens tilbud samme dag kl. 18.00 i skolens kantine, inngang Heggebakken 2. Velkommen.  

Juleshow 
20.12.2013
Siste skoledag før jul var elever og lærere samlet i nedre gymsal til stort juleshow. Se flere bilder.  

Julefysikk 
17.12.2013
Kantinen var igjen arena for morofysikk, nå like før jul. Elever i fysikk-klassene inviterte førsteklasse-elever til julefysikk der det ble vist morsomme fysikkforsøk og mange rare fenomener som det kunne grubles over.  Små show ble framført på scenen, hvor det blant annet ble vist effekter med flytende nitrogen og stort flaskeorkester. To elever demonstrerte hvordan julemusikk kan spilles på halvfulle og finstemte glass i ulike størrelser.  På tradisjonelt vis, ble det hele avsluttet med gratis julegrøt med kanel og sukker, til alle som ville ha. Se bilder fra Julefysikken.  

Internasjonal Dag
22.10.2013

Hele skolen var involvert på Internasjonal Dag, tirdag 21. oktober.  I løpet av dagen var elevene innom seks ulike arrangement og aktiviteter, alt fra qiuz, rebusløp, leker, foredrag og stor fengende underholdning i gymsalen. I matpausen midt på dagen, var kantinen omgjort til en myldrende internasjonal kafé med et utall av spennende og ikke minst smakfulle retter fra hele verden. Alt laget og arrangert av elevene selv. Se bilder fra Internasjonal dag.

NM i bistand - 3. plass til klasse 1D på Katten
27.10.2013
Så mange som 2400 klasser fra hele Norge har deltatt i en syv ukers lang konkurranse i regi av Norad med 120 spørsmål om norsk utviklingssamarbeid. Kattens 1d-elever tok selv initiativ til å delta i konkurransen, og de var svært nær ved å vinne. De klarte 49 av 50 spørsmål og kom på 3. plass, fattige ett poeng etter vinneren, Langhaugen. Drammen videregående fikk samme poengsum som klasse 1d, men brukte litt mindre tid.
Les mer.
Les hva klasse 1D skriver om seg selv på
konkurransesiden til Norad.

Biologiekskursjon til Mjølfjell
14.10.2013
26 biologielever dro på en 3-dagers ekskursjon til Katteli for å undersøke økologien i høyfjellet. I nydelig vær jobbet elevene med å kartlegge utfordringene som plantene har i et barskt klima på Kleivafjell. Se bilder fra turen.   Sammenristingsturer på

Katteli
2.10.2013
Første uken i september var det sammenristingsturer til Katteli på Mjølfjell. En av dagene var det fjelltur i samlet flokk. Se bilder fra turen 2.- 4. september.  

Bergen Katedralskoles eldre boksamling
29.09.2013

Skolens historiske bibliotek i nybygget, består av omkring 10-tusen bind. Samlingen inneholder bøker helt tilbake til 1500-tallet. Tidligere assisterende rektor, Jan Støren, har tatt på seg det store arbeidet med å overføre katalogen til skolebibliotekets systemet, slik at katalogen blir tilgjengelig på Internett. Les mer om skolens elde boksamling.        

 

 

 

 

 

 

Skolevalget 2013
21.08.2013
Det var stor valgaktivitet på Katten den siste uke i august. Tirsdag var ungdomspartiene invitert til å ha stands i kantinen og onsdag var det debatt i nedre gymsa. Torsdag var selve skolevalget. Deltagerprosenten ved skolen var 90 %. Se valgresultatet og bilder fra valgdebatten i gymsalen og valgtorget i kantinen.  

Aktivitesdag på Skansemyren
21.08.2013
Første onsdag i skoleåret var det stor aktivitetsdag på Skansemyren, med aktivitetsløype og turneringer i både fotball, basket og sandvolleyball. Deretter var det grilling på skoleplassen. Se bilder fra aktivitetsdagen.  

INTERNATIONAL INFO


Bergen Katedralskole
Kong Oscarsgt. 36, 5017 Bergen
Tlf: 55 33 82 00,
Faks: 55 33 82 01
E-post:
post.bks@hfk.no

Velkommen til skolen!

Skolens visjon er: ”Tradisjon og læring i et fremtidsrettet miljø”. Vi ønsker å kunne gi deg som elev, de faglige kunnskapene og ferdighetene du trenger på veien videre i livet ditt.
Les mer.

Rektor Bjørn Kristian Jæger


Pc-ordning skoleåret 2014-15
Undervisningen krever at alle elever har PC og elevene har selv ansvar for å skaffe seg PC til skolestart i august.

Som elev ved Bergen Katedralskole, må du kunne produsere og levere inn oppgaver i Microsoft-formater og kunne bruke læringsplattformen «It’s learning».

Lærere på skolen bruker Windows-maskiner. Om du velger å bruke en Mac-maskin, må du kjøpe Windows lisens og installere denne på Mac.

Du er selv ansvarlig for å holde maskinen din i orden og ha et fungerende og oppdatert antivirusprogram. Nødvendige program til skolebruk, kan du laste ned gratis, når du er på skolen.

Les mer om datamaskin-ordningen for skoleåret 2014/2015.

Viktig informasjon om fag og læreplaner


Julefysikk
Rakettoppskyting  
Dramatisering
Glimt fra en teknologitime  Juleshow Elevrådet 2013-14

Kontakt Bergen Katedralskole:
Postadresse:
Postboks 414, 5828 Bergen
Besøksadresse:
Kong Oscarsgt. 36, 5017 Bergen 
 
Telefoner:
Kontoret: 55338200 (Ma-fr: 8.00-15.00)

Lærerværelset: 55338216

Voksenopplæring: 55338240,
(Ma/on: 9.00-15.00,
ti/to: 9.00-17.00,
fr: 9.00-15.00)

Telefax: 55338201
 
E-post:
post.bks@hfk.no