Velkommen til Bergen Katedralskole
Hopp over meny

Glimt fra skoleåret 2010/2011

Bronsemedalje i Kjemi-OL
9.08.2011

For andre år på rad har elev ved Katten fått bronsemedalje i Kjemi-OL. Martin Walderhaug stod for årets bragd, og han var selvfølgelig beste norske deltaker.

 

Gode resultater for tidligere Katten-elever
9.08.2011

I sommer mottok skolen brev fra tre tidligere elever som nylig gikk ut med toppkarakterer og diverse priser og utmerkelser for fremragende resultater ved department of biological sciences ved Essex University i UK. De tre elevene, Maria Bergman Nilsson, Alexander Hallingstad og Thivya Thevanathan, ville derfor sende en stor hilsen til sine tidligere lærere ved Katten og takke for hjelpen med å legge et ordentlig grunnlag for videre utdanning.

 

Bronse i det første NM i Historie og Filosofi
16.06.2011Magnus Lysbakken fikk bronse i det første NM i Historie og Filosofi som ble arrangert ved Foss Videregående skole i Oslo. 15 skoler ble invitert til å sende inn de to beste besvarelsene fra en større test, for eksempel en heldagsprøve.  Magnus besvarelse over temaet ”Sannhet”, fikk 3. høyeste poengsum etter 3. runde. Etter andre runde hadde han faktisk høyeste poengsum! Vi gratulerer!

Internasjonale dagar på Hallingskeid 8.-10. aprilOgså i år vart innføringsklassen invitert til Hallingskeid for å læra å gå på langrennski. Været var fantastisk og gjorde det supert å tilbringa dagane ute på ski. Bergen turlag stilte med ski og instruktørar, og i løpet av tre dagar vart alle saman kjempeflinke. Det vart og tid til leik og moro med både snøfotball og snøvollyball.  Grilling var sjølvsagt også på programmet. Se meir.

 

Elever dro til Trondheim for å konkurrere i havromsteknologi
3.04.2011

Elever i faget Teknologi og forskningslære har, dette skoleåret hatt et større båtprosjekt. Båtene ble konstruert i dataprogrammet ”FreeShip”og laget av isoporspant som ble limt sammen og pusset. 

Ni av elevene dro til Trondheim for å delta på konkurransen i havromsteknologi, 10. og 11. mars i år. Omkring 20 skoler var representert med til sammen over 200 elever.

Elevene fra Katten hadde nest raskeste båt og bare 1/10 sekund etter vinneren. Stabiliteten var ikke god nok, og de endte derfor midt på resultatlisten.

Les mer om prosjektet og konkurransen.                           

 

Foto: Andreas Hellesøy 

 

 

  

Martin Walderhaug på andreplass i den norske finalen i Kjemi-OL
28.03.2011 

Foto: www.bt.no

Martin ble nr. 2 i den norske finalen i Kjemi-OL sist fredag. Han går dermed videre til den internasjonale finalen i Tyrkia i juli.
Les mer på BT-nett.
Les mer om finaleresultatene.

 

Tre elever videre til finalerundene i Fysikk- og Kjemi-OL
18.03.2011

To av de tre elevene: Carl Christian Hansen og Martin Walderhaug

Flotte resultater i 2. runde for Katten-elever, ga finaleplasser. Finalerunde i Kjemi-OL avvikles i Oslo 21.-25. mars. Her deltar Martin Walderhaug og Mauran Dhayalan. Like etter 28.3 - 1.4, er det finalerunde i Fysikk-OL hvor Carl Christian Hansen og Martin Walderhaug deltar.

 

Katten eneste norske skole i stor bok om universiteter og skoler fra hele verden
9.03.2011

GLOBAL EDUCATION & SKILLS
AN OXBRIDGE GUIDE

Studentunionene fra universitetene i Oxford og Cambridge har i mars 2011 utgitt en praktfull bok med oversikt over skoler og universiteter fra hele verden som har utmerket seg. Her er Bergen Katedralskole, som eneste skole fra Norge, representert. Les mer om boken. 

Tapaslunsj for spanskklassene (VG1)
14.01.2011

Elevene i begge spanskvg1 klassene arrangerte tapaslunsj første blokkdag etter nyttår. Elevene ble delt i grupper og laget tapas med autentiske oppskrifter. I lunsjen møttes alle og spiste virkelig god mat. Erfaringene fra dagen blir utgangspunkt for et photostory-prosjekt der elevene skal bruke fortidsstrukturer på spansk.


Juleshow
22.12.2010

Hugin arrangerte stort juleshow i gymsalen, siste skoledag før jul. Se filmen fra juleshowet.

Julelunsj
21.12.2010

Tirsdag 21.12 serverte Hugin gratis julelunsj til alle elever. Menyen var 80 liter julegrøt sammen med pepperkaker og rød saft. For å få plass til alle var det servering både i kantinen og nedre gymsal.

Unge klimaforskere
14.12.2010

Nylig deltok omkring femti elever med fagene biologi1 eller teknologi og forskningslære, på en minikonferanse i Carboschools-prosjektet.

Tema var klimaforskning. Sammen med forskere fra Bjerknessenteret har elevene vært på tokt og undersøkt ulike klimafaktorer i havet.

Elevene bidro på konferansen med presentasjoner og postere. Flere viktige tema ble belyst.

Les mer og se flere bilder.

 

 

 

 

Luciaopptog
13.12.2010

På Luciadagen, 13. desember, laget Hugin koselig førjulsstemning på skolen med sitt Lusiaopptog. 

Med kaker og lys besøkte de både klasserom og rektors kontor.

 

 

 

 

 

 

 

Katten-elever prøver seg som labassistenter på UiB
11.12.2010

Foto: Anne Sidsel Herdlevær

Som en prosjektoppgave i faget ”teknologi og forskningslære” har Thy Pham (18), Mikko E. V. Saraste (17) og Adil Kibar Aziz (18) fått delta i aktiviteter på et ekte forskningslaboratorium: Professor Anni Vedelers lab på institutt for biomedisin. Les mer på "Nyheter fra Institutt for biomedisin".

 

Elever lager skoleblogg på spansk
10.12.2010

Elever i en spanskklasse har startet et skoleavisprosjekt på nettet der de skriver om litt av hvert og om det som måtte insteressere. De har i den anledning opprettet bloggen "Las Noticias del Gato" som du kan lese på: http://losmejoresalumnosdekatten.blogspot.com/, - om du kan spansk. 

 

Fantastiske resultater for Katten-elever  i kjemi OL 1.runde
10.11.2010

Foto: Øystein Alsaker
Foran fra v: Mikko Saraste, Rebecca Gullberg, Elise O. Leiten, Ingvild Kvingedal. 
Bak fra v: Vigdis Toresen, Lars Erik Søderberg, Martin Walderhaug, Jaad Orten, Petter Carlsen, Are Bergerud, Siri Balasundaram, Carl Christian Hansen, Dhayalan Mauran og Håkon Sandven.

13 Katten-elever er gått videre til 2-runde i årets kjemi-OL. Fem av våre elever er blant de 35 elevene som har over 80 poeng.Totalt 994 elever deltok i kjemi-OL i år.

Martin Walderhaug (bilde) gikk til topps med 100 poeng og var best i landet! 

 

 

 

Internasjonal Dag
27.10.2010

Internasjonal Dag ble i år arrangert av OD-komiteen, valgt av Elevrådet, onsdag den 27.oktober. Alle skolens elever fikk info om årets prosjekt gjennom foredrag, film og bilder. I tillegg fremførte noen av elevene danser fra sine hjemland.
Internasjonal mat ble solgt i kantinen til inntekt for årets prosjekt: utdanning for ungdom i storbyene i Brasil.
 

 

 

Sammenristingstur til Katteli
10.10.2010

Nye elever på vg1 ble ristet godt sammen på Katteli i et fantastisk høstvær. Se flere bilder fra klasse 1A.

 

Biologiekskursjon til Mjølfjell og Myrdal
12.09.2010 


Den første skoleuken gikk årets biologiekskursjon på vg3 av stabelen. Femti biologi-elever dro til Mjølfjell med fjellutstyret i sekken for å lære mer om fjellets økologi. Se flere bilder fra turen.


Bilder fra første skoledag
18.08.2010

Rektor ønsket nye og forventningsfulle elever velkommen til skolen. Elevene som starter i VG1, var samlet sammen med kontaktlærere i kantinen, før de ble delt i klasser og gikk til klasserommene.

Se flere bilder fra første skoledag.

Program første skoledag, onsdag 18. august:

VG1-elever og elever i innføringsklassen møter kl 11.00 i kantinen.

VG2- og VG3-elever møter kl 10.00 i klasserommene. Se oppslag med klasselister og romplassering på skolen.

Alle elever som har nasjonalt lånekort, tar det med til første skoledag.

Elever i 1. klasse må fylle ut kontrakt om pc. Informasjon om kontrakten og utfylling av denne, vil bli sendt som SMS til hver enkelt elev.

Velkommen til Katten
11.08.2010

Alle ved skolen ønsker deg velkommen til Bergen Katedralskole. En moderne skole med lange tradisjoner. Se video (over) der rektor Hans-Peder Vibe, ønsker velkommen og gir en kort omvisning på skolen. Alle ved skolen ønsker deg velkommen til Bergen Katedralskole. En moderne skole med lange tradisjoner. Se video (over) der rektor Hans-Peder Vibe, ønsker velkommen og gir en kort omvisning på skolen.